Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Ο "ΠΕΛΙΤΗΣ" ΣΤΟ 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα etwinning "the treasures of our garden" πολύ πριν το Πάσχα γράψαμε ένα γράμμα στην Κύριο Παναγιώτη Σαϊνατούδη εμπνευστή και ιδρυτή της Εναλλακτικής κοινότητας "Πελίτι". Το "Πελίτι", μία κοινότητα βασισμένη στην καλλιέργεια της γης, βρίσκεται έξω από το Παρανέστι της Δράμας. Μία από τις σπουδαιότερες δραστηριότητές του είναι η δημιουργία προγράμματος ανταλλαγής σπόρων μεταξύ αγροτών στην Ελλάδα. Το Πελίτι έχει σαν στόχο να δρα ταυτόχρονα ως τράπεζα σπόρων αλλά και να προωθεί τούς σπόρους που κατάγονται αυθεντικά από το ελληνικό έδαφος.
Οι βασικοί στόχοι του "Πελίτι" είναι:
η συλλογή, διατήρηση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών, η ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών χωρίς τη μεσολάβηση του χρήματος, η δημιουργία μιας εναλλακτικής κοινότητας με κύριο άξονα τη διατήρηση των ντόπιων ποικιλιών.

Το γράμμα που γράψαμε
Ετοιμάσαμε μια ωραία αφίσα για να την χαρίσουμε στον κύριο Παναγιώτη.
 
 Η αφίσα μας
Μετά το Πάσχα και με την επιστροφή μας στο νηπιαγωγείο ο κύριος Παναγιώτης μαζί με την κυρία Νόπη Καραγιάννη συντονίστρια του Πελίτι Δράμας επισκέφτηκαν το νηπιαγωγείο μας.
Συστηθήκαμε και αφού είπαμε τα ονόματά μας είδαμε σπόρους από μαύρο καλαμπόκι
μας έκανε διάφορες ερωτήσεις στις οποίες απάντησαν τα παιδιά. Του εξηγήσαμε πως αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τον σχολικό κήπο και τα παιδια  του έκαναν αρκετές ερωτήσεις για τους σπόρους στις οποίες απάντησαν και οι δύο με πολύ μεγάλη χαρά.
Μοίρασε μαγικούς σπόρους στα παιδιά τους οποίους κρατήσαμε καλά στην χούφτα μας και μας είπε μια υπέροχη ιστορία για τους σπόρους
Παίξαμε παιχνίδια(σπόροι-γεωργοί-δέντρα)
 
 
Ηρθε η ώρα να του δείξουμε τον κήπο μας Κάναμε ένα μεγάλο τρένο μαζί με τους υπεύθυνους από την Κοινότητα Πελίτι και βγήκαμε στην αυλή να τους δείξουμε τον κήπο με τα λαχανικά μας.


 
Δοκίμασε το σπανάκι μας πολύ νόστιμο!! μας είπε
 του άρεσε πολύ ο κήπος μας
έβγαλε ένα τεράστιο ρεπανάκι
Φύτεψε σπόρους καλαμποκιού στον κήπο μας
 
Του δώσαμε την αφίσα μας

 
και μια αναμνηστική φωτογραφία
Σας ευχαριστούμε πολύ κύριε Παναγιώτη και κυρία Νόπη που ήρθατε στο νηπιαγωγείο μας.
Στην παρακάτω σελίδα του πελίτι μπορείτε να δείτε την δημοσίευση που έκανε ο κύριος Παναγιώτης για την επίσκεψή του στο νηπιαγωγείο μας εδώ και εδώ

1 σχόλιο:

  1. Τέλειες οι δραστηριότητές σας ,αγαπημένοι συνεργάτες μας !Μπράβο σε όλους ,μικρούς και μεγάλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή