Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΣΠΟΡΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ETWINNING "THE TREASURES OF OUR GARDEN"

Μια από τις δράσεις του προγράμματος etwinning "the treasures of our garden" είναι να γράψουμε συνεργατικά μια ιστορία για έναν σπόρο, να φτιάξουμε ένα παραμύθι. Η συγγραφή της ιστορίας ξεκίνησε από το 5ο Νηπιαγωγείο Δράμας και τα παιδιά επιλέγουν ποιο σχολείο θα συνεχίσει την ιστορία. Η ιστορία γράφεται στο titanpad και τα παιδιά ζωγραφίζουν 2 με 3 εικονες από το κομμάτι που γράφουν.
Τα παιδιά του 5ου νηπιαγωγείου Δράμας επέλεξαν να συνεχίσουμε εμείς την ιστορία. Τα παιδιά μας είπαν για την συνέχεια της ιστορίας:
Το μυρμηγκάκι πέρασε κάτω από την σιδερένια πόρτα και πλησίασε το σποράκι. "Ελα σποράκι θα σε πάρω στην πλάτη μου μη ϕοβάσαι" είπε το μυρμηγκάκι. Το σποράκι ανέβηκε στην πλάτη του μυρμηγκιού πέρασαν κάτω από την πόρτα και βγήκαν έξω.
Ξαϕνικά άρχισε να βρέχει
και το μυρμηγκάκι για να μη βραχούν βρήκε ένα ϕύλο μηλιάς κι έκατσε από κάτω μαζί με το σποράκι. Εκεί ήρθαν κι άλλα μυρμηγκάκια μικρά.
Μόλις σταμάτησε η βροχή .............................. Γράψαμε κι εμείς στο titanpad

Tην ιστορία πρότειναν τα παιδιά να συνεχίσει το νηπιαγωγείο της Πορτογαλίας.

Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργατικής συγγραφής της ιστορίας είναι ένα ebook. Για τον τίτλο της ιστορίας όλα τα σχολεία προτείναμε ένα τίτλο και ψηφίσαμε

Απο την ψηφοφορία βγήκε ο τίτλος του παραμυθιού "The magic seed" τον οποίο πρότειναν τα παιδιά της Πορτογαλίας. H ιστορία μας έγινε ένα ebook
το οποίο μπορείτε να διαβάσετε   εδώ στα ελληνικά
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου