Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΔΩΡΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ COLGATE - ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑΣ

Μέσα στον Ιανουάριο ασχοληθήκαμε με την διατροφή και με την στοματική υγιεινή. Ενα πρωί ήρθε στο νηπιαγωγείο μας ένα μεγάλο κουτί.
Τι να εχει μέσα; Το ανοίξαμε. Α πολλά κουτιά κόκκινα. 50 κουτιά όσα και τα παιδιά μας. Βγάλαμε ένα να δούμε τι ακριβώς έχει μέσα. Οδοντόβουρτσα,  οδοντόκρεμα (μια ευγενική προσφορά από την colgate) για τα παιδιάκια μας
 και ενημερωτικά φυλλάδια



Γνωρίζοντας ότι η στοματική υγιεινή, είναι σημαντικό να υιοθετηθεί ως καθημερινή συνήθεια από τη πολύ μικρή ηλικία καλέσαμε την κυρία Λίνα η οποία είναι οδοντίατρος και μαμά της Κωνσταντίνας. Ηρθε με χαρά στο σχολείο μας.
Μας μίλησε για τις τροφές που χαλάνε τα δόντια αλλά και για τον τρόπο που το κάνουν. Ακόμη, έφερε οδοντόβουρτσες   εργαλεία και πολύ υλικό από την δουλειά της για να δουν τα παιδιά μας.

Εδειξε σε κάθε παιδί το σωστό τρόπο καθαρισμού των δοντιών. Μας έφερε και τον Μαξ πάνω στον οποίο έγινε η πρακτική. Τα μπροστινά δόντια του Μαξ είναι σπασμένα γιατί έτρεχε έπεσε κάτω και χτύπησε στα δόντια του(πρέπει να μην τρέχουμε και να προσέχουμε)



 
 Είδαμε τι δουλειά κάνει το οδοντικό νήμα
Ο Αχιλλέας έβαλε γάντια και μάσκα κι έγινε ένας μικρός οδοντίατρος
 

 
Κάναμε ένα βαλιτσάκι κι εκεί κλείσαμε τις τροφές που κάνουν καλο στα δόντια μας και χρήσιμες συμβουλές που μας είπε η οδοντίατρος κυρία Λίνα.
 

 Κάναμε και καδράκια
 
Ενα βίντεο για να την ευχαριστήσουμε.

Δουλεύοντας παράλληλα και το etwinning πρόγραμμα "kids advertising healthy food"  για την διαφήμιση αποφασίσαμε να
τις δικές μας διαφημίσεις. Το κάθε παιδί σκέφτηκε ποια οδοντόκρεμα(φανταστική) θα ήθελε να διαφημίσει. Βρήκε όνομα για την οδοντόκρεμα και ένα σλόγκαν για την διαφήμισή του.

 


 

 

 

 
 
 Αφού ο καθένας έκανε την δική του διαφήμιση την παρουσίασε στην τηλεόραση για να πείσει τους υπόλοιπους πως η  δική του είναι η καλύτερη.
 
 
 
Απολαύστε το βίντεο με τις διαφημίσεις οδοντόκρεμας. 
Τα παιδιά καταχάρηκαν με το υπέροχο δωράκι που πήραν.
Στον παρακάτω σύνδεσμο τα παιδιά μπορούν να παίξουν παιχνίδια, να ακούσουν τραγούδια να δουν βίντεο και συμβουλές για γερά δόντια.
http://www.geradontia.gr/index.php?mod=content&cid=parents_material



η ιδέα για την βαλίτσα είναι από εδώ
 http://www.kindergartenkindergarten.com/2011/08/teaching-school-routines-is-essential-the-first-few-days-weeks-of-school-i-go-over-every-single-routine-i-can-think-of-and.html













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου