Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΓΙΑΣΜΟΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ

Ξεκίνησε και επίσημα σήμερα η νέα σχολική χρονιά. Για το 1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης ο καθιερωμένος αγιασμός έγινε στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού σχολείου. Μαθητές, γονείς και δάσκαλοι αλληλοευχήθηκαν καλή χρονιά και δύναμη, για να ανταπεξέλθουν όλοι στο δύσκολο αλλά τόσο αναγκαίο έργο της Παιδείας, της μόρφωσης και της γνώσης.
Στην τελετή του αγιασμού παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κύριος Αγγελος Λύσσελης καθώς και ο Αντιδήμαρχος κύριος Ιωάννης Τσαουσίδης ενώ το παρόν εκτός από τους διδάσκοντες έδωσαν και εκπρόσωποι από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.
Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με τα πιο υπέροχα χαμόγελα των μικρών παιδιών μας περσινών αλλά και των φετινών. Και δεν είμαστε λίγοι για φέτος 50 παρακαλώ λιλιπούτειοι μαθητές θα είναι στο σχολείο μας. Φόρεσαν λοιπόν τα καλά τους τα παιδάκια μας  πρωί πρωί και ήρθαν.





Πραγματοποιήθηκε και η πρώτη συγκέντρωση των γονέων οι οποίοι ενημερώθηκαν  σχετικά με την λειτουργία του νηπιαγωγείου, το πρόγραμμα, τις αλλαγές κλπ. Η  προσέλευση των γονιών μεγάλη  και θέλω να πιστεύω ότι το ενδιαφέρον όλων θα συνεχιστεί αμείωτο σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.




Και λίγες απλές συμβουλές για τους γονείς.

Μια ιδιαίτερη μέρα, ένα μεγάλο βήμα για τα παιδιά και τους γονείς. Μια συναρπαστική στιγμή και μια μετάβαση που μπορεί επίσης να είναι ανησυχητική.
Πως μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδάκια σας;
Διαχειριστείτε καταρχήν το δικό σας άγχος και σκεφτείτε ότι το νηπιαγωγείο είναι ένας νέος χώρος όπου τα παιδιά θα κάνουν νέους φίλους. Αν δεν έχετε άγχος εσείς οι γονείς μπορείτε να βοηθήσετε  σε μεγάλο βαθμό την οποιαδήποτε ανησυχία που έχει το παιδί σας για το νηπιαγωγείο. Τα παιδιά προσαρμόζονται γρήγορα σε νέες καταστάσεις.
Δείξτε ότι είστε άνετοι για να αισθάνονται και τα παιδιά σας πιο άνετα. Το πρωί  δώστε του μια γρήγορη αγκαλιά και ένα φιλί στην πόρτα και αφήστε το παιδί σας στην νηπιαγωγό του. Ακόμα κι αν το παιδί σας κλαίει, η νηπιαγωγός του θα ασχοληθεί μαζί του θα το ηρεμήσει ώστε  να προσαρμοστεί καλύτερα.
Αλλάξτε το πρόγραμμα του παιδιού σας σε σχέση με τον ύπνο(να κοιμάται νωρίς για να ξυπνάει και νωρίς).
Πριν πάτε στο νηπιαγωγείο μιλήστε στο παιδί σας για το που θα πάει τι θα δει τι θα κάνει κλπ. Εάν είναι δυνατόν, φροντίστε να επισκεφθείτε την τάξη νηπιαγωγείου πριν τον αγιασμό. Χαλαρώστε και αποφύγετε λέξεις ή φράσεις του τύπου «αχ πόσο θα μου λείψεις» κλπ.
Μην απογοητευτείτε αν την πρώτη μέρα δεν τα πάει τόσο καλά. Τα παιδιά θέλουν τον χρόνο τους να συνηθίσουν στο καινούριο σχολικό περιβάλλον.
Μιλήστε με την νηπιαγωγό για οποιοδήποτε πρόβλημα έχετε και απορία.
Διδάξτε στο παιδί σας να είναι υπεύθυνο για τα δικά του πράγματα.
Θυμηθείτε ότι πρέπει να φοράτε στο παιδί σας άνετα ρούχα και παπούτσια.
Πηγαίνοντας το παιδί στο νηπιαγωγείο κάνει ένα βήμα στην ανεξαρτησία. Είναι έτοιμο να ανακαλύψει τον κόσμο κι εμείς θα είμαστε εκεί να το βοηθήσουμε.



Όπως το έδαφος, όσο και αν είναι γόνιμο, αδυνατεί να παράγει κάτι δίχως καλλιέργεια, έτσι και ο νους του ανθρώπου: δίχως την εκπαίδευση αδυνατεί να δώσει τους αναμενόμενους καρπούς.
Πλούταρχος


Καλή σχολική χρονιά σε όλους!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου