Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Επιτέλους έφτασε η μέρα που τα παιδιά μας(τα μεγάλα νήπια) τόσο περίμεναν. Η μέρα για να πάμε στο δημοτικό σχολείο που θα πάνε τον Σεπτέμβρη να το γνωρίσουν. Τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας μοιράζονται σε δύο δημοτικά σχολεία στο 1ο και στο 3ο. Από τις προηγούμενες μέρες στο νηπιαγωγείο μιλήσαμε με τα παιδιά γενικά για το δημοτικό σχλείο γιατί πηγαίνουμε πως φανταζόμαστε ότι θα είναι τι θα κάνουμε εκεί πως θα είναι μέσα οι τάξεις κλπ. Καναμε 2 αφίσες μια για το 1ο δημ.σχολείο και μια για το 3ο δημοτικό σχολείο. Ξεκινήσαμε λοιπόν το πρωί και πήγαμε στο 3ο δημοτικό σχολείο.
Μας υποδέχτηκε η διευθύντρια του σχολείου κυρία Φρόσω στο γραφείο της
Πήγαμε και χτυπήσαμε την πόρτα της Α' τάξης και μας άνοιξε η κυρία Ζωή.

Ααααααα μα τι χαρά τα παιδιά μας είδαν τους περσινούς τους συμμαθητές στο νηπιαγωγείο.
Και η χαρά των παιδιών της πρώτης μεγάλη που ξαναέβλεπαν τους φίλους τους. Είδαμε την τάξη  και η κυρία Ζωή έδειξε στα παιδιά της την αφίσα μας. Μας ξενάγησαν στις γωνιες της τάξης τους.
καθίσαμε σ ένα παλιό θρανίο
 και είδαμε τα βιβλία του έχουν

και τα παιδιά της πρώτης ξεκίνησαν το μάθημά τους. Είχαν γλώσσα και έκαναν ανάγνωση μια ιστορία για κάποια παιδιά που πήγαν να πάρουν κρυφά μια βάρκα για πάνε βαθιά στη θάλασσα αλλά τελευταία στιγμή τους προλάβανε. Ωραία ευκαιρία λοιπόν να κάνουμε όλα μαζί τα παιδιά ένα ένα παραμύθι. Η ιστορία από το κέιμενο της γλώσσας αλλά θα αλλάξουμε το τέλος. Τα παιδιά σε ομάδες όπως καθόταν στα θρανία. Ξεκίνησε η πρώτη ομάδα την ιστορία συνέχισε η άλλη και με την σειρά είπαν όλες οι ομάδες κάτι. Η κυρία Ζωή έγραφε την ιστορία στον πίνακα.
 
 Ανα 2 παιδιά ζωγράφιζαν και μια σκηνή από την ιστορία
και το εξώφυλλο
το παραμύθι μας έτοιμο μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο
http://issuu.com/472652/docs/____________________________________4fd2f4fa0fa57d

Το κάναμε βιβλίο και το βάλαμε στην βιβλιοθήκη μας

Βγήκαμε διάλειμμα

και όταν χτύπησε το κουδούνι για μέσα ο γυμναστής του σχολείου κύριος Γιώργος πήρε τα παιδιά

και μαζί με τα παιδιά της Α τάξης πήγανε στην αίθουσα γυμναστηρίου για το μάθημα της γυμναστικής
Παίξανε πολλά παιχνίδια
 
Βγήκαμε και φωτογραφίες με τα δωράκια που μας ετοίμασαν τα παιδιά του 3ου δημοτικού σχολείου Προσοτσάνης.
 
 
 Ευχαριστούμε πολύ την διευθύντρια, τον γυμναστή και την δασκάλα της Α' τάξης του 3ου δημοτικού σχολείου για την θερμή υποδοχή και την φιλοξενία.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Τα υπόλοιπα παιδιά πήγαν στο 1ο δημοτικό σχολείο για να το γνωρίσουν.Η δασκάλα της Α' τάξης κυρία Γεωργία και τα παιδιά της τους υποδέχτηκαν με μια μεγάλη αγκαλιά και με πολλά χαμόγελα. Τα ίδια τα παιδιά ανέλαβαν να δείξουν τα βιβλία τους 
 
 και την τάξη τους
 Τα παιδιά μας έγραψαν στον πίνακα το όνομά τους
 
 Επαιξαν σαλιγκαρομαχίες. Χωρίστηκαν σε ομάδες και κάθε ομάδα έριχνε το ζάρι. Οποιον αριθμό τύχαινε τόσα κυκλάκια έβαφε. Νικήτρια όποια ομάδα τελείωνε πρώτη όλο το σαλιγκάρι.

 
Τα παιδιά όλα μαζί κάθησαν κάτω σε κύκλο και έκαναν συνεργατική ζωγραφική. Το κάθε παιδί είχε μπροστά του ένα χαρτί και μαρκαδόρους. Οση ώρα η κυρία χτυπούσε το ταμπουρίνο αυτά ζωγράφιζαν. Οταν σταματούσε να το χτυπά ο καθένας έδινε την ζωγραφιά του στον διπλανό του και ζωγράφιζαν πάλι. Ετσι όλες οι ζωγραφιές περάσανε από όλα τα παιδιά.

Αφού τελειώσαν με τις ζωγραφιές βρήκαν και από έναν τίτλο για την κάθε μια. Υπέροχες όλες και πως να μην είναι αφού είναι αποτέλεσμα συνεργασίας!!!!!!!
 
 
 
 
 Η κυρία Αναστασία διάβασε στα παιδιά κι ένα γερμανικό παραμύθι στην γωνιά της βιβλιοθήκης
 Βγήκαν διάλειμμα
Χαρίσανε μια αφίσα στα παιδιά της α' τάξης
 Πήγανε μια βόλτα και από την Β' τάξη
 Τα παιδιά του 1ου δημοτικού σχολείου χάρισαν και δωράκια τα νήπια
 
Και η Χρυσάνθη  όμως τους κέρασε σοκοφρέτες

Μια αναμνηστική φωτογραφία
Και ναι η καλύτερη στιγμή της μέρας!!!!!!!!! Στο περίπτερο που είναι δίπλα στο σχολείο για παγωτό!!!!!!!!!!! μα τι τυχερά παιδιά!!!!!!!!!!!!!
 Ευχαριστούμε πολύ την δασκάλα και τα παιδιά της Α' τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου Προσοτσάνης για την θερμή υποδοχή και την φιλοξενία.
Επιστροφή στο νηπιαγωγείο
Τους άρεσε πολύ το δημοτικό σχολείο είναι πολύ καλύτερο απ΄ότι το φαντάστηκαν και ανυπομονούν να έρθει ο Σεπτέμβρης για να πάνε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



1 σχόλιο:

  1. Τι ωραία που περάσατε! Μου άρεσαν πολύ οι συνεργατικές δράσεις των νηπίων με τα πρωτάκια και ιδιαίτερα το βιβλίο που φτιάξατε! Μπράβο σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή