Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

1 2 3 ΕΤΟΙΜΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες αναρτήσεις σχετικά με το πρόγραμμα ΕΔΩ   ,
  ΕΔΩ

  ΕΔΩ
 ΕΔΩ
Δουλεύοντας το θέμα της φωτογραφία αποφασίσαμε να γνωρίσουμε το επάγγελμα του φωτογράφου. Ετσι λοιπόν επισκεφτήκαμε το φωτογραφείο του κυρίου Μάκη Σεραφειμίδη ο οποίος με πολύ μεγάλη χαρά μας ξενάγησε στον χώρο του.
Αρχικά του πήραμε μια συνέντευξη.
Τα παιδιά τον ρώτησαν πως αποφάσισε να γίνει φωτογράφος, πόσα χρόνια κάνει αυτή τη δουλειά, τι φωτογραφίζει, αν έχει κάποιες δυσκολίες το επάγγελμά του, κάποιο αστείο περιστατικό που του συνέβει,τι άλλο πουλάει στο φωτογραφείο και πολλές άλλες ερωτήσεις στις οποίες ο κύριος Μάκης απάντησε με πολύ μεγάλη προθυμία. Μας μίλησε για τον φωτογράφο του χθες και είδαμε την φωτογραφική μηχανή που χρησιμοποιούσε.
Τόσο διαφορετική από την σημερινή. Και φυσικά ένα ένα παιδί είδε μέσα από τον φακό μιας παλιάς μηχανής. Εντυπωσιάστηκαν τα παιδιά στην θέα της παλιάς μηχανής.
 
 Είδαμε παλιές φωτογραφίες ασπρόμαυρες αρνητικά
και γνωρίσαμε πως δουλεύει μια μηχανή με φιλμ
Είδαμε περιοδικά που έχουν σχέση με την φωτογραφία
Μας έκανε ξενάγηση στον χώρο του στούντιου που χρησιμοποιεί για να φωτογραφίζει και είδαμε τα διάφορα φόντα που χρησιμοποιεί για να φωτογραφίσει.
 Τα παιδιά είχαν ετοιμάσει και μια ωραία ζωγραφιά για να του δώσουν. Μέσα σ ένα μεγάλο φιλμ ζωγράφισαν την Ανοιξη
Ο κύριος Μάκης μας κέρασε καραμέλες
Και εννοείται ότι μας έβγαλε και μια ωραία φωτογραφία 
1, 2, 3 έτοιμη η φωτογραφία

Σας ευχαριστούμε πολύ κύριε Μάκη για όλα αυτά που μας δείξατε και μας μάθατε!!!!!!!!!!!
Επιστρέφοντας στο νηπιαγωγείο είδαμε διάφορες ασπρόμαυρες φωτογραφίες στο διαδίκτυο
είδαμε και έγχρωμες φωτογραφίες
Είδαμε και κάποιες ασπρόμαυρες οι οποίες είχαν με χρώμα κάποια λεπτομέρεια. Οι συγκεκριμένες άρεσαν πάρα πολύ στα παιδιά και αποφασίσαμε να κάνουμε και εμείς κάτι παρόμοιο.
Εκτυπώσαμε ασπρόμαυρες εικόνες και τα παιδιά χρωμάτισαν μόνο ένα κομματι της εικόνας με ένα χρώμα. Το αποτέλεσμα μοναδικό 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Στη συνέχεια ψάχνοντας στο διαδίκτυο πέσαμε πάνω σε αυτές τις εικόνες και ζητήσαμε από τα παιδιά να τις επεξεργαστούν και να τις συγκρίνουν(είναι η ίδια φωτογραφία μόνο που η μια έχει χρώμα και η άλλη είναι ασπρόμαυρη).
 
 

Ζητήσαμε από τα παιδιά να κάνουν δύο ίδιες ζωγραφιές σ ένα χαρτί με την διαφορά ότι η μία θα είναι ασπρόμαυρη και η άλλη χρωματιστή. Νομίζω ότι όλα τα παιδιά το κατάφεραν τέλεια!!!!
 
 
 
 Εχοντας γνωρίσει το επάγγελμα του φωτογράφου(όπως ήταν οι φωτογράφοι στο παρελθόν)
κάναμε κι εμείς μια  φωτογραφική μηχανή όπως παλιά την στήσαμε στον τρίποδα πήραμε κι ένα μαύρο πανί και φωτογραφηθήκαμε.
 
 
Παίρνοντας αφορμή από τις παρακάτω εικόνες
 
Φωτογραφηθήκαμε στο σκηνικό που είχαμε για την γιορτή της 25ης Μαρτίου και στον υπολογιστή αφού περάσαμε την φωτογαφία μας την κάναμε ασπρόμαυρη κι έτσι κάναμε κι εμείς φωτογραφίες όπως αυτές που βρήκαμε στο διαδίκτυο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.......................







1 σχόλιο: